Waarom taxeren?

Het doel van een taxatie is om inzicht te krijgen of te geven in de waarde van een onroerende zaak.

Het woord 'taxatie' betekent letterlijk 'waardebepaling'. Maar wat is de waarde van een woning?
De bank praat over de executiewaarde van een pand, de verzekering over een herbouwwaarde, de fiscus over de economische waarde, een verkoper over de verkoopwaarde….
Een woning heeft zo veel verschillende waarden, dat het soms lijkt of we over verschillende panden praten.

Iedere leek kan een waarde schatten, dat zal in de meeste situaties niet betrouwbaar zijn wanneer men niet beschikt over de benodigde marktkennis, markt-gegevens en ervaring. Dit terwijl deze ingrediënten, voor een degelijke en betrouwbare taxatie, onmisbaar zijn. Een taxatierapport is voor veel mensen een basis waaruit zeer omvangrijke financiële beslissingen worden genomen.

De gecertificeerde VBO Makelaar / Taxateur kan de juiste waarde vaststellen. Hij / zij heeft de vaktest met goed gevolg afgelegd en staat geregistreerd in het register van de SCVM. Het certificeringstraject van de VBO is de enige die geaccrediteerd is door de Raad van Accreditatie! Dit is momenteel de hoogst mogelijke erkenning die een certificeringsregeling ten deel kan vallen.

Op uw verzoek en afhankelijk van het doel van de taxatie stelt de gecertificeerde VBO Makelaar / Taxateur zijn taxatierapport op. Daarin verwerkt hij alle relevante aspecten van het pand, zoals o.a. de bouwkundige staat, wijkgegevens, foto’s, kadastergegevens, erfdienstbaarheden, voorgenomen verbouwings gegevens enz.

Wanneer U een taxatierapport laat opstellen door de VBO Makelaar / Taxateur weet U zeker dat U een deskundig en betrouwbaar oordeel in handen krijgt. Bijkomend voordeel is, dat de financiele instellingen de taxatie onvoorwaardelijk zullen accepteren: de VBO staat immers garant voor een onafhankelijke en fraudebestendige deskundigheid. Dankzij onze brede organisatie zijn wij bovendien constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op de huizenmarkt.

U ontvangt van ons een prettig leesbaar, professioneel en betrouwbaar taxatierapport waarin alle belangrijke aspecten van de woning aan bod komen.

Wij verrichten taxaties in onder meer de navolgende situaties:

U wilt ook 'de waarde van uw woning' weten?

Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in.